αν δεν βαπτισθώ μυστηριακά Ορθόδοξα δεν έχω δυνατότητα ΣΩΤΗΡΙΑΣ?

2022-06-14 18:56
 
 
Ο άγιος Συμεών (ο Νέος Θεολόγος), όταν κάνει λόγο για το δεύτερο βάπτισμα, δεν εννοεί απλώς ότι θα μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας, θα κλάψουμε γι’ αυτές, θα τις εξομολογηθούμε και θα λάβουμε άφεση. Όχι. Όταν ομιλεί για το δεύτερο βάπτισμα εννοεί ότι, αν γίνει αυτό σωστά, δηλαδή αν πράγματι μετανοήσεις, αν πράγματι κλάψεις, αν πράγματι βάλεις αρχή, αν όντως πεις αντίο στον εαυτό σου και στα σπουδαία του εαυτού σου – που ο καθένας μας τα κρατάει ζηλότυπα – θα λάβεις Πνεύμα Άγιο
 
    Η απόδειξη ότι μετανόησες αληθινά, και σε συγχώρησε ο Θεός και σε δέχεται, είναι ότι λαμβάνεις Πνεύμα Άγιο. Έτσι ολοκληρώνεται το δεύτερο βάπτισμα, και έτσι μπορείς να πιστεύεις ότι έγινε το δεύτερο βάπτισμα. Δεν είναι το δεύτερο βάπτισμα απλώς μόνο μετάνοια, μόνο κλαυθμός, μόνο συγχώρηση, αλλά είναι και το να λάβουμε Πνεύμα Άγιο.
π. Συμεών Κραγιοπούλου, “Συνάξεις Δωδεκαημέρου - το δευτερο βαπτισμα"
 
 
Ματθ. 18,12       Τί ὑμῖν δοκεῖ; ἐὰν γένηταί τινι ἀνθρώπῳ ἑκατὸν πρόβατα καὶ πλανηθῇ ἓν ἐξ αὐτῶν, οὐχὶ ἀφεὶς τὰ ἐνενήκοντα ἐννέα ἐπὶ τὰ ὄρη, πορευθεὶς ζητεῖ τὸ πλανώμενον;
Ματθ. 18,13       καὶ ἐὰν γένηται εὑρεῖν αὐτό, ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι χαίρει ἐπ᾿ αὐτῷ μᾶλλον ἢ ἐπὶ τοῖς ἐνενήκοντα ἐννέα τοῖς μὴ πεπλανημένοις.
Ματθ. 18,14       οὕτως οὐκ ἔστι θέλημα ἔμπροσθεν τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς ἵνα ἀπόληται εἷς τῶν μικρῶν τούτων.
 
 
ὅσοι ἐβαπτίσθημεν εἰς Χριστὸν ᾿Ιησοῦν, εἰς τὸν θάνατον αὐτοῦ ἐβαπτίσθημεν; συνετάφημεν οὖν αὐτῷ διὰ τοῦ βαπτίσματος εἰς τὸν θάνατον, ἵνα ὥσπερ ἠγέρθη Χριστὸς ἐκ νεκρῶν διὰ τῆς δόξης τοῦ πατρός, οὕτω καὶ ἡμεῖς ἐν καινότητι ζωῆς περιπατήσωμεν.
 
Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Ρωμαίους, ΣΤ'
 
Ρωμ. 2,28          οὐ γὰρ ὁ ἐν τῷ φανερῷ Ἰουδαῖός ἐστιν, οὐδὲ ἡ ἐν τῷ φανερῷ ἐν σαρκὶ περιτομή,
Ρωμ. 2,29          ἀλλ᾿ ὁ ἐν τῷ κρυπτῷ Ἰουδαῖος, καὶ περιτομὴ καρδίας ἐν πνεύματι, οὐ γράμματι, οὗ ὁ ἔπαινος οὐκ ἐξ ἀνθρώπων, ἀλλ᾿ ἐκ τοῦ Θεοῦ.
 
 
 
ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ!
 
 
Εκτος απο το ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ υπάρχει και το  ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΗς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ -ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ χαρις στο οποίο  σώζονται οι περισσότεροι εκ των σεσωσμένων!
    Ετσι  με "το ύδωρ του αληθινού πένθους" και  τις  διαφορες  δοκιμασίες-θλίψεις που θα επιτρέψει ο ΘΕΟΣ  θα ΕΠΑΝΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ,οπου κατάδυση να εννοήσουμε τις θλιψεις και ανάδυση το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ-ΒΟΗΘΕΙΑ -ΥΠΟΜΟΝΗ! 
   Ο άγιος Συμεών (ο Νέος Θεολόγος), όταν κάνει λόγο για το δεύτερο βάπτισμα, δεν εννοεί απλώς ότι θα μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας, θα κλάψουμε γι’ αυτές, θα τις εξομολογηθούμε και θα λάβουμε άφεση. Όχι. Όταν ομιλεί για το δεύτερο βάπτισμα εννοεί ότι, αν γίνει αυτό σωστά, δηλαδή αν πράγματι μετανοήσεις, αν πράγματι κλάψεις, αν πράγματι βάλεις αρχή, αν όντως πεις αντίο στον εαυτό σου και στα σπουδαία του εαυτού σου – που ο καθένας μας τα κρατάει ζηλότυπα – θα λάβεις Πνεύμα Άγιο. Επομένως με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και την ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ λαμβάνουμε ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και βαπτιζόμαστε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και σωζώμαστε/ΑΓΙΑΖΟΥΜΕ!
 
Η απόδειξη ότι μετανόησες αληθινά, και σε συγχώρησε ο Θεός και σε δέχεται, είναι ότι λαμβάνεις Πνεύμα Άγιο. Έτσι ολοκληρώνεται το δεύτερο βάπτισμα, και έτσι μπορείς να πιστεύεις ότι έγινε το δεύτερο βάπτισμα. Δεν είναι το δεύτερο βάπτισμα απλώς μόνο μετάνοια, μόνο κλαυθμός, μόνο συγχώρηση, αλλά είναι και το να λάβουμε Πνεύμα Άγιο.
π. Συμεών Κραγιοπούλου, “Συνάξεις Δωδεκαημέρου”
 
Τότε λοιπόν ερωτούμε ...ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 'Η ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ  οπως ισχυρίζονται  καποιοι ποιμένες-διδάσκαλοι?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ?θα περιμένουμε...
   Ομιλουν  πολλοί  αδελφοι και ποιμένες  προερχόμενοι  κυρίως απο τον χωρο  του Πατριου Ημερολογίου οτι  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΑ δεν θα σώσει την  ψυχη του τελικα  και οτι  οσοι  προέρχονται  απο Αιρέσεις δεν μπορούν να  σωθούν  δια  ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ  υποχρεωτικά  θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΑ! ερωτηση...Μπορεί  ο ΘΕΟΣ  να αφησει  ΑΒΟΗΘΗΤΟ το "απολωλός πρόβατο" να απωλεσθεί, αν θεωρησουμε πλανεμένο τον ανθρωπο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ  αλλα μεσω διαφορών δοκιμασιων θλιψεων στην ζωη του ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ? Τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ή υπήρξε κάποιο κώλυμα κατα την διάρκεια του μυστηριου της Βαπτισης? ο ανθρωπος αυτος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και ΣΩΤΗΡΙΑΣ?? για να δουμε...
 
    
Εκτος απο το ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ υπάρχει και το  ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΗς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ -ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ χαρις στο οποίο  σώζονται οι περισσότεροι εκ των σεσωσμένων!
 

πνεύμα ο Θεός, καί τούς προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι καί αληθεία δεί προσκυνείν.

    Ετσι  με "το ύδωρ του αληθινού πένθους" και  τις  διαφορες  δοκιμασίες-θλίψεις που θα επιτρέψει ο ΘΕΟΣ  θα ΕΠΑΝΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ,  θα λάβουμε το δευτερο βαπτισμα , οπου κατάδυση να εννοήσουμε τις δοκιμασιες-θλιψεις και ανάδυση το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ-ΒΟΗΘΕΙΑ -ΥΠΟΜΟΝΗ! 

Και απο τον Απόστολο Παύλο το ιδιο βλέπουμε...ΟΣΟΙ ΒΑΠΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΒΑΠΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΟΥ ,μεσω των δοκιμασιων-θλίψεων που θα περάσουμε κατα την διάρκεια της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ μας και στην συνέχεια οπως και ο Χριστός ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ  ετσι και εμεις λαμβάνουμε την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ και εν καινότητι ζωης περιπατήσωμεν αφου λαμβάνουμε  το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ μεσα μας! 
 
 Διαβαστε τι λεει ο Αγιος Συμεων πιο πανω...Όταν ομιλεί για το δεύτερο βάπτισμα εννοεί ότι, αν γίνει αυτό σωστά, δηλαδή αν πράγματι μετανοήσεις, αν πράγματι κλάψεις, αν πράγματι βάλεις αρχή, αν όντως πεις αντίο στον εαυτό σου και στα σπουδαία του εαυτού σου – που ο καθένας μας τα κρατάει ζηλότυπα – θα λάβεις Πνεύμα Άγιο
 
   Επομένως με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και την ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ λαμβάνουμε ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και βαπτιζόμαστε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και σωζώμαστε/ΑΓΙΑΖΟΥΜΕ!
 
Επίσης  προς επιβεβαίωση των ανωτέρω να φέρουμε και ως παραδείγματα  Αγιους οι οποίοι  παροτι  ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ  ΑΓΙΑΣΑΝ  καθως  ελαβαν  την  Χριστιανη "περιτομὴ καρδίας ἐν πνεύματι" που μας λέει ο Απόστολος Παυλος!
Πρωτο παράδειγμα η Αγια Μαρία η Αιγυπτία η οποία ηταν αμαρτωλή εις το επακρον  αλλα λαμβανοντας  ΒΑΠΤΙΣΜΑ  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ αγίασε!
Δευτερο παράδειγμα ο Αγιος Μαξιμος και ο Αγιος Ευιλασιος που εορταζουν  στις 6/2...Ηταν  ειδωλολάτρες και κατα την διάρκεια μαρτυριων της Αγιας Φαυστας ΠΙΣΤΕΨΑΝ στον ΧΡΙΣΤΟ και ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ αργότερα ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ!
 
Και υπάρχει πληθος ακομη Αγιων που έλαβαν  ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ή και ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ που ηταν αλλοι εντελως αβαπτιστοι (ειδωλολατρες) ,αλλοι βαπτισμένοι αλλα  εξισλαμισμένοι (νεομάρτυρες επι Τουρκοκρατιας συνηθως)!
 
 
   ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΟΤΙ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΣΩΘΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ  ΒΑΠΤΙΣΜΑ  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ  ΑΝ  ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΑΙΡΕΣΗ (ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ προερχομενη  απο ΓΟΧ ΠΑΤΡΙΟΥ)  ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ  ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΑ, ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ  ΒΑΠΤΙΣΜΑ  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ-ΘΛΙΨΕΙΣ-ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΣ!!
 
 
 
 
Τότε λοιπόν ερωτούμε ...ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  τοτε ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 'Η ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ  οπως ισχυρίζονται  καποιοι αδελφοι-ποιμένες-διδάσκαλοι?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ?θα περιμένουμε...