ειναι ΕΓΚΥΡΑ και ΕΝΕΡΓΑ τα Μυστηρια ολων των Αποτειχισμένων Ιερέων?

2022-06-06 11:43
Στην περιπτωση αυτη και αφου οι Πιστοι που πράττουν Ορθόδοξα και με ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ  αποτειχίζονται και διακοπτουν εκκλησιαστική κοινωνία με κάθε κακόδοξο-αιρετικό  αναζητούν Ιερέα και Πνευματικό ο οποίος να έχει ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ...Για να δούμε λοιπόν αρκεί η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ στον Ιερέα  μονον για να είναι ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ του ή απαιτείται  και κατι αλλο?
 
Ματθ. 6,22        Ὁ λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός· ἐὰν οὖν ὁ ὀφθαλμός σου ἁπλοῦς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου φωτεινόν ἔσται·
Ματθ. 6,23        ἐὰν δὲ ὁ ὀφθαλμός σου πονηρὸς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου σκοτεινὸν ἔσται. εἰ οὖν τὸ φῶς τὸ ἐν σοὶ σκότος ἐστί, τὸ σκότος πόσον;
Ματθ. 6,24        Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ.

 
«Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται, ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν» 
(Ιωάν. 4,6· Α’ Πέτρ. 5,5)
 
 
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΙΕΡΕΑΣ = αυτος ο οποίος τηρεί με ΑΚΡΙΒΕΙΑ τα ΔΟΓΜΑΤΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,και έχει ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
 
ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ  ΙΕΡΕΑΣ  = αυτος ο οποίος εχει κακοδοξίες/αιρέσεις  αλλα έχει  ΕΓΚΥΡΗ-ΕΝΕΡΓΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ προερχομένη απο ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ  και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ-ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ-ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ  ΣΥΝΟΔΟ.
Κακόδοξοι  ειναι οι Ορθοδοξοι Οικουμενιστές  - Σχισματικοί/Παρασυνάγωγοι-Νεοημερολογητες   - Εμβολιασμένοι -  Αναλαμπιστές. 
 
ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ = αυτος ο οποίος  ειναι σε  ΑΙΡΕΣΗ  και  εχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ  Ή ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ  ΣΥΝΟΔΟ και  ΔΕΝ εχει ΕΓΚΥΡΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ αλλα και οσοι ειναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.Τετοιοι  είναι οι Παπικοι,Μονοφυσίτες,Προτεσταντες,Ιεχωβαδες,Πεντηκοστιανοι κτλ.


    Ο  οφθαλμός  του σώματος της  Εκκλησίας  είναι οι Επίσκοποι και στην περίπτωση των κακοδοξιων και των Αιρέσεων ειναι ΠΟΝΗΡΟΣ και δεν επιτελεί  την ΟΡΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που ειναι ο Φωτισμός  του Σωματος αλλα ΣΚΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ!!Αυτο σημαίνει οτι υπάρχει στην περίπτωση των αιρέσεων και κακοδοξιών ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ κατα κανόνα  αλλα ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ οταν υπάρχει φυσικά ΕΓΚΥΡΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ αποστολικής διαδοχής αλλα και ΠΙΣΤΗ-ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ-ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ  εκ μερους του προσερχόμενου Πιστου σε αυτα!! 
   Στην περιπτωση αυτη και αφου οι Πιστοι που πράττουν Ορθόδοξα και με ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ  αποτειχίζονται και διακοπτουν εκκλησιαστική κοινωνία με κάθε κακόδοξο-αιρετικό  αναζητούν Ιερέα και Πνευματικό ο οποίος να έχει ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ...Για να δούμε λοιπόν αρκεί η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ στον Ιερέα  μονον για να είναι ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ του ή απαιτείται  και κατι αλλο?
     Κατα την κανονική τάξη της Εκκλησίας  ο Φωτισμός και ΕΠΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΕΙΑΣ  ΧΑΡΙΤΟΣ στο κάθε Μυστηριο  προέρχεται δια μεσου του κοινωνούντα Επισκοπου/Αρχιεπισκοπου/Πατριάρχου αυτοι ειναι και οι οφθαλμοι του Σωματος της και παρέχουν ΦΩΤΙΣΜΟ-ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ οταν ειναι  ΑΠΛΟΙ και ΚΑΘΑΡΟΙ δηλαδη  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ καθ'ολα!! Στην περίπτωση  της Διακοπής Εκκλησιαστικής κοινωνίας  του Ιερέα με τον οικείο του Επίσκοπο  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ! Τι πρέπει να έχει ο Ιερέας ωστε να είναι με ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ - ΕΓΚΥΡΑ τα Μυστηρια του??? 
Ο ΘΕΟΣ  "ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν" ...αλλα και "Ὁ λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός· ἐὰν οὖν ὁ ὀφθαλμός σου ἁπλοῦς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου φωτεινόν ἔσται·"...
 
αρα ο αποτειχισμένος  Ιερεας θα πρεπει να ειναι  ΤΑΠΕΙΝΟΣ - ΑΠΛΟΣ οχι ΠΟΝΗΡΟΣ ωστε τα Μυστηρια  του να είναι ΕΓΚΥΡΑ και με ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ!
    Υπάρχει περίπτωση να είναι ο Ιερέας αποτειχισμένος και ΠΟΝΗΡΟΣ, να προβάλλει την δηθεν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ του  αλλα στην πράξη  ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ που σημαίνει και ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ  ΕΙΤΕ απλα  ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΑ!! Επειδή ζουμε σε δυσκολους πνευματικα  καιρούς και ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΑΝΗΣ και ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ είναι  σίγουρο οτι  Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ  ΩΣ ΔΗΘΕΝ ¨ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ-ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ" ωστε να ΠΛΑΝΗΣΟΥΝ  ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ και να τους προσελκυσουν στην παγιδα του διαβολου.
 Ετσι θα πρέπει να προσέξουμε πολλοί  και στις περιπτωσεις των ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ καθως η ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ είναι σιγουρο οτι θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ και με ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ!
 
 
 
ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΕΓΚΥΡΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΝΟΣ  ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ  ΙΕΡΕΑ  απο καθε ΚΑΚΟΔΟΞΟ-ΑΙΡΕΤΙΚΟ Επίσκοπο αλλα και απο οσους κοινωνούν με τον Επίσκοπο αυτον?
Στην περίπτωση που ο ΙΕΡΕΑΣ  ειναι  αληθινα ΤΑΠΕΙΝΟΣ - ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΗΡΙΑ (απλους) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ.  
Στην περίπτωση που διατηρεί κακοδοξίες και εχει επαρκη ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΗ επ'αυτων  και ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ  καλο θα είναι να είμαστε  μακρια  του και να  ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ  ΚΑΚΟΔΟΞΟ!
 
 
ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 
ΕΝΟΣ  ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ  ΙΕΡΕΑ  (απο καθε ΚΑΚΟΔΟΞΟ-ΑΙΡΕΤΙΚΟ Επίσκοπο αλλα και απο οσους κοινωνούν με τον Επίσκοπο αυτον) με εγκυρα Μυστηρια
ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΠΙΣΤΟ ?
 
την περίπτωση που ο προσερχομενος εν κοινωνία  Πιστός  ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ  ΘΕΟ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΚΑΙ  ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΔΙΑ  ΤΟΥ  ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ.
 
 
ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 
ΕΝΟΣ  ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ (εν μερει και οχι καθ'ολοκληριαν απο ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ αλλα  απο καθε ΑΙΡΕΤΙΚΟ Επίσκοπο αλλα και απο οσους κοινωνούν με τον Επίσκοπο αυτον) )  ΙΕΡΕΑ  με επαρκη Θεολογική-Εκκλησιολογικη γνωση και με παραμένουσες ομως κακοδοξιες,  
ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΠΙΣΤΟ ?
 
Στην περίπτωση που ο προσερχομενος εν κοινωνία  Πιστός  ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ  ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΠΑΡΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ-ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ  ΓΝΩΣΗ  περι ολων  των Κακοδοξιων  ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ  ΘΕΟ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΚΑΙ  ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΔΙΑ  ΤΟΥ  ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ.
 

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ Ο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ  ΔΙΑΤΗΡΕΙ  ΑΚΟΜΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ..
 
α) θα πρέπει ΝΑ  ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ για τις κακοδοξίες αυτές με αποδεικτικά στοιχεία  βασιζόμενα σε αγια γραφή - αγιους πατέρες -αποφασεις οικουμενικων συνόδων και γενικότερα με θεολογικές αποδειξεις.
β) αν οι κακοδοξίες  είναι  ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ φυσεως (ημερολογιακό σχισμα , παραταξιακό/συνοδικο σχισμα εντος πατριου εορτολογιου)  και ο Ιερέας επιμένει  παρα την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΛΕΓΧΟ μας ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  μαζι του και να  τον θεωρούμε  ως  ΚΑΚΟΔΟΞΟ.
γ) αν οι κακοδοξίες  ΔΕΝ είναι  ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ φυσεως  αλλα Θεολογούμενες(αν ειναι ή οχι χαραγμα τα εμβολια, αναλαμπη ορθοδοξιας,εγκυρότητα μυστηριων κακοδοξων ιερεων/επισκοπων κτλ) και αν ο Ιερέας εμμένει παρα τον έλεγχο μας με ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΑ-ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ  τοτε θα πρέπει να  εξετάσουμε  ενδελεχώς  την  πνευματική του κατάσταση και αν καταλήξουμε στο οτι ειναι ΕΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ  συνεχίζουμε την  κοινωνια  μαζι του  αλλιώς  ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ μαζι του θεωρώντας τον ως ΠΟΝΗΡΟ ΙΕΡΕΑ με κακοδοξίες!
 
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟ-ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΨΕΥΔΟ-ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ καθως είναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι ο διάβολος δεν θα μπορούσε να αφήσει τον χωρο αυτο ,ΟΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΟΙ  ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ, για να ενσπείρει τους "ανθρώπους του" με στοχο να ΑΓΚΙΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ απο την ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΗΣΙΑ  ΟΡΘΠΡΑΞΙΑ!