περι κολασιμων ή μη ,Εσχατολογικών αμαρτιών

2022-05-10 16:22

 Η μετάνοια που γίνεται με συνεχή φροντίδα και το πένθος πού είναι καθαρισμένο από κάθε κηλίδα και η οσιωτάτη των αρχαρίων ταπείνωσις διαφέρουν και διακρίνονται μεταξύ τους όσο ο άρτος από την ζύμη και το αλεύρι. Διότι συντρίβεται πρώτα η ψυχή και λεπτύνεται με την πραγματική μετάνοια.

Έπειτα ενώνεται κατά κάποιον τρόπο και, ας το ειπώ έτσι, συμφύρεται με τον Θεόν με το ύδωρ του αληθινού πένθους. Εν συνεχεία, αφού ανάψη με το πύρ του Κυρίου, εμφανίζεται ως στερεός άρτος η μακαρία ταπείνωσις, η άζυμος και άτυφος, (η οποία δηλαδή είναι απηλλαγμένη από την ζύμη της κακίας και την υπερηφάνεια).

Πρώτη και εξαιρετική ιδιότης της ωραίας και αξιοθαύμαστης αυτής τριάδος είναι η μετά πολλής χαράς υποδοχή της ατιμίας, την οποία δέχεται με ανοικτά τα χέρια και την εναγκαλίζεται, με την σκέψι ότι καταπαύει και κατακαίει ψυχικές ασθένειες και μεγάλες αμαρτίες. Δεύτερο γνώρισμά της είναι η εξαφάνισις κάθε εκδηλώσεως θυμού, καθώς και η μετριοφροσύνη γι΄αυτή την επιτυχία. Η τρίτη δε και ανωτέρα βαθμίδα είναι η αναμφίβολος αμφιβολία για την ισχύ των καλών μας έργων, καθώς και η συνεχής έφεσις για μάθησι.

Ο εραστής μου, είπε η οσία ταπείνωσις, δεν επιπλήττει, δεν καταδικάζει τους άλλους, δεν επιζητεί πρωτεία, δεν χρησιμοποιεί σοφιστείες, έως ότου ενωθή μαζί μου, διότι μετά την ένωσί μας δεν υπόκειται πλέον στον νόμο.

   Κλίμαξ του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου / Περί ταπεινοφροσύνης

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ομιλούν  κάποιοι  Πνευματικοί   περί  κολάσιμων ενεργειών  στα κρίσιμα  Εσχατα  χρόνια  που βρισκόμαστε οπως ειναι  η  ΜΗ ΣΩΣΤΗ Βαπτιση  μας απο ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ-ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ  Ιερεις αλλα και περι ΑΚΥΡΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ απο αυτους, η παραλαβή  ΑΦΜ - ΑΜΚΑ. Για να εξετάσουμε  αναλυτικότερα  την κάθε  περίπτωση..

 

"Ο ταπεινόφρων μοναχός δεν πολυεξετάζει τα άρρητα μυστήρια, ενώ ο υπερήφανος ερευνά τα ακατάληπτα κρίματα του Θεού."

Κλίμαξ του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου / Περί ταπεινοφροσύνης

 

Αυτο που συμβαίνει σήμερα με κάποιους ποιμένες είναι να ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ/ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ-ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ  και  ΟΧΙ ΜΕ  ΤΗΝ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  ΤΗΣ  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ-ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΠΕΝΘΟΥΣ-ΤΕΛΕΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ που  χρειάζεται  ο σημερινός  κοσμικός ανθρωπος  ωστε απο το ΣΚΟΤΑΔΙ-ΑΓΝΟΙΑ  που βρίσκεται να μεταστραφεί  στο ΦΩΣ-ΓΝΩΣΗ που θα του ΧΑΡΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ! Ο απλός άνθρωπος που δεν έχει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ειναι σίγουρο οτι θα ΠΕΡΙΓΕΛΑΣΕΙ αυτον που ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ, ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΟΣΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ  διοτι πολυ απλα οπως ενας ΤΥΦΛΟΣ  δεν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ απο οσα του περιγράφουμε και ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, ετσι  ακριβως και στα πνευματικά.Οταν ο ανθρωπος προσπαθήσει και ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ , αυτομάτως ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ και ΘΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και θα  καταλάβει με ακρίβεια  τι  συμβαίνει  γυρω μας και τις ΠΑΓΙΔΕΣ  ΤΟΥ  ΔΙΑΒΟΛΟΥ

 
 
     Ερωτηση προς απάντηση απο τους Πνευματικούς Πατέρες... 
Τι  θα  κερδίσει  ενας  ΕΜΠΑΘΗΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ που δεν είναι ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ  αν θα  κοινωνήσει απο εναν Αγιο Αποτειχισμένο  Ορθοδοξο και Ορθοτομούντα με Τελεία Ακρίβεια Ιερέα?? θα λάβει  ΣΩΜΑ και ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ή κατάκριμα? 
«Δοκιμαζέτω δέ άνθρωπος έαυτόν, καί ούτως έκ του άρτου εσθιέτω καί έκ του ποτηριού πινέτω» (Α' Κορ. 11, 28).
«Ο εσθίων καί πίνων αναξίως κρίμα εαυτώ εσθίει καί πίνει». Αυτό τό «κρίμα» σημαίνει καταδίκη. «Κατάκριμα καί κόλασιν έαυτω επισπάται», όπως σημειώνει ό ερμηνευτής.
 
Μιλουν καποιοι πνευματικοί διδάσκαλοι περι ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ καθως ειναι ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ (ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ-ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΩΝ)  και οτι διαφορετικά οδηγούμαστε  ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!
 
ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ  ΙΕΡΕΑΣ  = αυτος ο οποίος εχει ΕΓΚΥΡΗ-ΕΝΕΡΓΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ προερχομένη απο ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ειναι  ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ  ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ με διάφορες ΠΛΑΝΕΣ/ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ.
Κακόδοξοι  ειναι οι Ορθοδοξοι Οικουμενιστές-Σχισματικοί-Παρασυνάγωγοι-Εμβολιασμένοι-Αναλαμπιστές. 
   Οι Νεοημερολογητες - Σχισματικοί  ειναι δογματικά εντος της Εκκλησίας  καθως  τα μυστηρια ειναι Ορθόδοξα  και ακριβως επειδή δεν έχει γινει ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ και ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ, διατηρούν την ΕΓΚΥΡΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ τους αλλα εμεις σε  κάθε  περίπτωση  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ γιατι ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΕ απο την ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ τους (προκαλούν ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησια αλλα και  εχουν κοινωνια με Αιρετικους  αφου ταυτόχρονα ειναι και στην αίρεση  του  Οικουμενισμου).
 
 
Εκτος απο το ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ υπάρχει και το  ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΗς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ -ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ χαρις στο οποίο  σώζονται οι περισσότεροι εκ των σεσωσμένων!
    Ετσι  με "το ύδωρ του αληθινού πένθους" και  τις  διαφορες  δοκιμασίες-θλίψεις που θα επιτρέψει ο ΘΕΟΣ  θα ΕΠΑΝΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ,οπου κατάδυση να εννοήσουμε τις θλιψεις και ανάδυση το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ-ΒΟΗΘΕΙΑ -ΥΠΟΜΟΝΗ! 
   Ο άγιος Συμεών (ο Νέος Θεολόγος), όταν κάνει λόγο για το δεύτερο βάπτισμα, δεν εννοεί απλώς ότι θα μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας, θα κλάψουμε γι’ αυτές, θα τις εξομολογηθούμε και θα λάβουμε άφεση. Όχι. Όταν ομιλεί για το δεύτερο βάπτισμα εννοεί ότι, αν γίνει αυτό σωστά, δηλαδή αν πράγματι μετανοήσεις, αν πράγματι κλάψεις, αν πράγματι βάλεις αρχή, αν όντως πεις αντίο στον εαυτό σου και στα σπουδαία του εαυτού σου – που ο καθένας μας τα κρατάει ζηλότυπα – θα λάβεις Πνεύμα Άγιο. Επομένως με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και την ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ λαμβάνουμε ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και βαπτιζόμαστε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και σωζώμαστε/ΑΓΙΑΖΟΥΜΕ!
 
Η απόδειξη ότι μετανόησες αληθινά, και σε συγχώρησε ο Θεός και σε δέχεται, είναι ότι λαμβάνεις Πνεύμα Άγιο. Έτσι ολοκληρώνεται το δεύτερο βάπτισμα, και έτσι μπορείς να πιστεύεις ότι έγινε το δεύτερο βάπτισμα. Δεν είναι το δεύτερο βάπτισμα απλώς μόνο μετάνοια, μόνο κλαυθμός, μόνο συγχώρηση, αλλά είναι και το να λάβουμε Πνεύμα Άγιο.
π. Συμεών Κραγιοπούλου, “Συνάξεις Δωδεκαημέρου”
 
Τότε λοιπόν ερωτούμε ...ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 'Η ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ  οπως ισχυρίζονται  καποιοι ποιμένες-διδάσκαλοι?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ?θα περιμένουμε...
 
 
Παμε να δουμε το θεμα με  τους  αριθμους  ΑΦΜ - ΑΜΚΑ.Εδω θα πρέπει να  δουμε την άλλη παγίδα του διαβόλου...μας λέει  εντέχνως εδω και πολλα  χρόνια οτι το 666 υπάρχει παντού, στο ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-καρτες τραπεζης και οτι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ  γιατι ΚΟΛΑΖΟΜΑΣΤΕ οταν τα πάρουμε...ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ομως το σημαντικότερο...οτι δηλαδή  το ΕΦΑΜΑΡΤΟ και ΚΟΛΑΣΙΜΟ  ειναι η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ προς τα ΥΛΙΚΑ (χρηματα,εργασια,δοξα,φημη,κοσμικες ανέσεις κτλ)  και οτι  για να  ΣΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ!
"Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι.",αυτο μας λέει ο Κυριος οτι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να σωθούμε!
Επομένως βλέπουμε οτι ο πονηρός ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ απο τα σημαντικα που ειναι η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ προς τα λιγοτερα σημαντικά οπως ειναι ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ με το συστημα (φορολογικο/εργασιακο).Δεν λέμε,ΠΡΟΣΟΧΗ, οτι δεν ειναι και αυτο παγίδα ωστε να ΜΑΣ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΕΙ και να εχει ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΣ  αλλα οτι ο ανθρωπος θα πρέπει να  ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και τοτε μονον  ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΚΑΡΤΕΣ) και παρόλο που μπορεί να έχει  και ΑΦΜ-ΑΜΚΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, οπότε στην περίπτωση  αυτη  ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ ,ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΕΙ...Αυτο να το ΕΝΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ που επικεντρώνονται μονον στο "ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΑΖΟΜΑΣΤΕ" και δεν ομιλουν για ολα τα παραπάνω!
Παμε να δουμε το θεμα με  τους  αριθμους  ΑΦΜ - ΑΜΚΑ.Εδω θα πρέπει να  δουμε την άλλη παγίδα του διαβόλου...μας λέει  εντέχνως εδω και πολλα  χρόνια οτι το 666 υπάρχει παντού, στο ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-καρτες τραπεζης και οτι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ  γιατι ΚΟΛΑΖΟΜΑΣΤΕ οταν τα πάρουμε...ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ομως το σημαντικότερο...οτι δηλαδή  το ΕΦΑΜΑΡΤΟ και ΚΟΛΑΣΙΜΟ  ειναι η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ προς τα ΥΛΙΚΑ (χρηματα,εργασια,δοξα,φημη,κοσμικες ανέσεις κτλ)  και οτι  για να  ΣΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ!
 
"Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι.",αυτο μας λέει ο Κυριος οτι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να σωθούμε!
 
Επομένως βλέπουμε οτι ο πονηρός ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ απο τα σημαντικα που ειναι η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ προς τα λιγοτερα σημαντικά οπως ειναι ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ με το συστημα (φορολογικο/εργασιακο).Δεν λέμε,ΠΡΟΣΟΧΗ, οτι δεν ειναι και αυτο παγίδα ωστε να ΜΑΣ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΕΙ και να εχει ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΣ  αλλα οτι ο ανθρωπος θα πρέπει να  ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και τοτε μονον  ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΚΑΡΤΕΣ) και παρόλο που μπορεί να έχει  και ΑΦΜ-ΑΜΚΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, οπότε στην περίπτωση  αυτη  ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ ,ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΕΙ...
Αυτο να το ΕΝΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ που επικεντρώνονται μονον στο "ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΑΖΟΜΑΣΤΕ" και δεν ομιλουν για ολα τα παραπάνω!
 
 
  
με αγαπη Κυριου Ιησου  ΧΡΙΣΤΟΥ
Ιωαννης