το αίτιο της πνευματικής ΣΥΓΧΥΣΕΩΣ των ημερων μας...

2022-06-02 11:55

Εξ’ άλλου η κατρακύλα που δεν σταματά με τίποτε, είναι σημάδι ότι του ετοιμάζεται ο δρόμος για να συγχυστεί η διάνοια των ανθρώπων, να μην ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Ένα κλίμα που ταιριάζει για να γεννηθεί ο άνθρωπος αυτός της απώλειας.

γερων Παισιος

 

 διάκρισις και τούτο είναι: η αλάνθαστη γνώσις και αντίληψις του θείου θελήματος σε κάθε καιρό και τόπο και περίπτωσι, η οποία συνήθως υπάρχει στους καθαρούς κατά την καρδιά και το σώμα και το στόμα.
Τους απίστους ή τους αιρετικούς πού μας επιτίθενται με κακότητα, ας τους αφίνουμε «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν» (Τιτ. γ΄ 10). Στους επιθυμούντας όμως να μάθουν την αλήθεια, «το καλόν ποιούντες έως αιώνος μη εκκακώμεν» (Γαλ. ς΄ 9).
Διάκρισις σημαίνει λύχνος μέσα στο σκοτάδι, επιστροφή των πεπλανημένων, φωτισμός όσων έχουν μυωπία. Διακριτικός σημαίνει χορηγός της υγείας, καταστροφεύς της ασθενείας.
Από την ταπείνωσι γεννάται η διάκρισις.
   Διάκρισις είναι: η αλάνθαστη γνώσις και αντίληψις του θείου θελήματος σε κάθε καιρό και τόπο και περίπτωσι, η οποία συνήθως υπάρχει στους καθαρούς κατά την καρδιά και το σώμα και το στόμα.
 
   Τους απίστους ή τους αιρετικούς πού μας επιτίθενται με κακότητα, ας τους αφίνουμε «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν» (Τιτ. γ΄ 10). Στους επιθυμούντας όμως να μάθουν την αλήθεια, «το καλόν ποιούντες έως αιώνος μη εκκακώμεν» (Γαλ. ς΄ 9).
 
   Διάκρισις σημαίνει λύχνος μέσα στο σκοτάδι, επιστροφή των πεπλανημένων, φωτισμός όσων έχουν μυωπία. Διακριτικός σημαίνει χορηγός της υγείας, καταστροφεύς της ασθενείας.
ΚΛΙΜΑΚΑ Αγιου Ιωαννου Σιναιτου - περι διακρίσεως 
 
Από την ταπείνωσι γεννάται η διάκρισις.
ΚΛΙΜΑΚΑ Αγιου Ιωαννου Σιναιτου -περι υπακοης 
 

 

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ!

αγαπητοί μου αδελφοί,

  Η  μεγάλη ΣΥΓΧΥΣΗ  που υπάρχει  στις  ημέρες μας  στις  ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  της ανθρωπότητος  προέρχεται  απο την ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ.  Αυτός ο οποίος έχει  αποκτήσει  την μεγαλη αρετή της  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ έχει ΑΛΑΝΘΑΝΣΤΗ  ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ των πραγμάτων και πολυ περισσοτερο των πνευματικών και θεολογικότερων ζητημάτων!

    Ετσι βλέπουμε να έχουμε ΣΥΓΧΥΣΗ για το θεμα  των  εμβολίων,αλλοι ομιλουν οτι ειναι ΧΑΡΑΓΜΑ και άλλοι λένε οτι ειναι απλα πτωση/αμαρτια αλλα σε καμμια περιπτωση το χαραγμα που λεει η Αποκάλυψη. 

   Εχουμε ΣΥΓΧΥΣΗ και στα εκκλησιολογικά ζητήματα,αλλοι ομιλούν οτι η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ αποτελεί  ΣΧΙΣΜΑ για την Εκκλησία,αλλοι λένε οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ!

   Επισης και στο θεμα της  εγκυρότητας  των Θειων Μυστηριων απο Κακοδόξους Ιερείς αλλοι ομιλούν οτι ειναι ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ αφου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ και αλλοι ομιλουν περι διάκρισης οτι ο ΘΕΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ  ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ και είναι ΕΓΚΥΡΑ και ΕΝΕΡΓΑ τα μυστήρια οπου υπάρχει ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ τοσο απο τους προσερχόμενους πιστους αλλα και απο τους Ιερεις,αφου το ιδιο μας λέει και η Ζ'ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ οτι μεχρι οριστικης συνοδικης αποφασεως ειναι εγκυρα τα μυστηρια! Επίσης και μια αλλη ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ - ΠΛΑΝΗ υπάρχει στον χωρο κυρίως του πατρίου  ημερολογίου  υποστηρίζουν  πολλοί αδελφοί  οτι  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ  χωρίς ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ  ΒΑΠΤΙΣΜΑ  και κάποιοι  άλλοι  αδελφοί  ομιλούν  περι  ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ,οτι έτσι έχουν αγιάσει πολλοι Αγιοι προερχόμενοι απο ειδωλολατρεία,μωαμεθανισμό και αλλες  αιρέσεις  με ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

   Τελος ΣΥΓΧΥΣΗ επικρατεί  και στο θεμα με την αναμενόμενη ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και τον αναμενομενο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ αλλα και την διαφημιζόμενη ημερομηνια 25 Μαρτιου 2018 ως ΗΜΕΡΑ Β'ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, αλλοι ομιλούν  περι ΠΛΑΝΗΣ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  κατασκευασμένου σεναρίου απο τον διάβολο για ΑΠΩΛΕΙΑ ΨΥΧΩΝ και περιμένουν ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ  ΑΜΕΣΑ - ΔΙΩΓΜΟ και Β'ΠΑΡΟΥΣΙΑ ,οτι η ημερομηνια β'παρουσιας ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ για να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ως ενας ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΑΦΥΠΝΙΣΗ  και αλλοι ομιλούν οτι ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ παντα μετα απο περιοδους αποστασίας-θλιψεων ακολουθει περιοδος ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και αποκατάστασης της ταξης  και οτι  Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ και ειναι σε ΠΛΑΝΗ οποιος μιλάει για συγκεκριμενο  προσωπο  αφου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ΕΡΘΕΙ ΟΙ 2 ΠΡΟΦΗΤΕΣ αλλα και οτι ειναι ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ οσοι μιλησαν για το 2018 και θα κολαστουν γιαυτο!

 
   Οπως ηταν αναμενόμενο άλλωστε ο διάβολος δεν θα μπορούσε να αφήσει ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ με μονον  τις αληθειες  του ΘΕΟΥ να υπαρχουν.Κατάφερε και έσπειρε διάφορα  ζιζάνια-ΠΛΑΝΕΣ  ωστε η αλήθεια να ειναι  δυσδιάκριτη  στον απλο ανθρωπο που δεν έχει γευθεί την πνευματική  ζωη.
 
   Και το ερώτημα είναι...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ  ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΑΛΗΘΕΙΑ?απαντούμε...μονον οσοι έχουν αποκτήσει  την αρετή  της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ!    
    Αυτοι  κατέχουν την ΑΛΑΝΘΑΝΣΗ ΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΛΗΨΗ στα ζητήματα αυτα αλλα και  γενικότερα στα πνευματικά θέματα , ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ  'Η ΚΟΣΜΙΚΗ ή και ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗ/ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ και ΜΕΛΕΤΗ  ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ωστε να ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ με την βοήθεια των διαφόρων Αγιοπατερικών συγγραμάτων και της Αγιας Γραφης.Αυτοι  έχουν  ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ και βρίσκονται ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και των ΓΡΑΦΩΝ  και έχουν  φτάσει στο  ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ το οποίο  και ζωοποιεί! 
 
Αλλο έρωτημα που τίθεται...ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ή ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ Ή ΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ?
 
απαντηση..Από την ταπείνωσι γεννάται η διάκρισις!  Θα πρέπει να κάνουμε ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΘΩΝ με ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ-ΤΕΛΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ  ωστε να κατακτήσουμε  την ΑΓΙΑ  ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ...Απο το υψηλο αυτο πνευματικό  σκαλοπάτι  λιγο θα απέχουμε  απο το να αποκτήσουμε την επίσης μεγαλη αρετή της ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ αν την ΕΚΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ με πολλη ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και ΠΙΣΤΗ και γνωρίζοντας  παντα την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ  τοτε ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕΙ!Τοτε θα μας ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ θα τα βλέπουμε ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ αλλα θα ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΜΕ ΒΑΘΥΤΕΡΑ και θα εννοούμε τα βαθύτερα  αιτια εμφανισης των και θα γνωρίσουμε  και μεθόδους  επίλυσης των!
 
  ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, 
    εύχομαι ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ να μας Φωτίσει-Ενισχύσει-ΕΛΕΗΣΕΙ  ωστε να κατακτήσουμε  την μεγάλη  αρετη της  ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ, να εννοήσουμε τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ και να φτάσουμε  στο σημείο να ειμαστε  ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ και να ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ  ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!