Χριστόφορος

2014-03-09 12:15


Αγαπητοί φίλοι,
Ο μεγαλύτερος πληροφοριοδότης στον κόσμο είναι εγκλωβισμένος στο Ρωσικό χειμώνα,αντιμετωπίζοντας την απομόνωση, τη γελοιοποίηση, και μια ζωή στη φυλακήαν οι πράκτορες των ΗΠΑ καταφέρουν και τον πιάσουν. Αυτή την εβδομάδα όμως, μπορούμε να τον βοηθήσουμε να πάει σε ασφαλές μέρος.
Ο Edward Snowden ξεσκέπασε το παρανοϊκό και παράνομο επίπεδο παρακολούθησης που η κυβέρνηση των ΗΠΑ διεξάγει σε όλους μας ανεξαιρέτως. Η παραμονή του στη Ρωσία τελειώνει σύντομα, και δεν έχει που να παει. Αλλά η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff, έχει θυμώσει με την παρακολούθηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να αψηφήσει την μεγάλη πίεση της Αμερικής και να εξετάσει το ενδεχόμενο να παρέχει άσυλο στον Snowden!
Μιλάμε για κάτι πολύ περισσότερο από έναν άνθρωπο. Αν η πράξη του Snowden να αποκαλύψει την αλήθεια οδηγήσει σε μια βάναυση τιμωρία, αυτό θα στείλει το λάθος μήνυμα σε καταχρηστικές κυβερνήσεις και στους πληροφοριοδότες παγκοσμίως.Εάν 1 εκατομμύριο από εμάς δράσουμε τώρα,θα στείλουμε στην Πρόεδρο Dilma Rousseff το μεγαλύτερο αίτημα ασύλου που έχουν ζητήσει ποτέ πολίτες-- κάνε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να προστατεύσεις τον Snowden και να υπερασπιστείς τη δημοκρατία παντού:
https://www.avaaz.org/en/send_snowden_home_greek/?bDzHzfb&v=34402
Η βίζα του Snowden διάρκειας ενός έτους πλησιάζει στη λήξη της. Οι καρχαρίες κάνουν κύκλους γύρω του για να τον σύρουν πίσω στις ΗΠΑ, όπου είναι απίθανο να έχει μια δίκαιη δίκη, όμως η πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma, μισεί το γιγαντιαίο πρόγραμμα κατασκοπείας PRISM, έχει ακυρώσει ήδη μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ εξαιτίας του θέματος, και εργάζεται για να προφυλάξει το λαό της από την κατασκοπεία. Αν είναι να στηρίξει τον Snowden, η Dilma Rousseff πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να αντέξει τη σκληρή πίεση των ΗΠΑ.
Όσοι αντιτίθενται στο να δοθεί άσυλο στον Snowden λένε ότι παραβίασε το νόμο και έθεσε την παγκόσμια ασφάλεια σε κίνδυνο. Ορισμένοι μάλιστα τον αποκαλούν προδότη, και λένε ότι με το να τον αφήσουν να ξεφύγει θα ανοίξουν την πόρτα διάπλατα και σε άλλους προδότες. Αλλά ενώ ο Snowden όντως παραβίασε τον νόμο -το έκανε για να αποκαλύψει ένα βιομηχανικής κλίμακαςμαζικό σύστημα παράνομηςπαγκόσμιας κατασκοπείας.Η ηρωική πράξη του Snowden μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για όλους μας.
Και ο Snowden δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πληροφοριοδότης. Οι αποκαλύψεις του έχουν ήδη αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Η Γερμανία και η Βραζιλία ξεκίνησαν μεταρρυθμίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Το θέμα έχει συζητηθεί ανοιχτά στα Ηνωμένα Έθνη, και ένα αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ορισμένες μορφές κατασκοπείας της NSA ως παράνομες.Αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα πρόκειται να αλλάξει τις πρακτικές κατασκοπείας της NSA, ως αντίδραση στις διαρροές του Snowden!
Η Πρόεδρος Dilma Rousseff χρειάζεται την υποστήριξή μας για να αντισταθεί στις πιέσεις των ΗΠΑ. Ας της δείξουμε ότι οι άνθρωποι όλου του κόσμου θα συμπαρασταθούν στη Βραζιλία, αν η Βραζιλία επιλέξει την γενναιότητα.Λάβε μέρος στο μεγαλύτερο αίτημα ασύλου στον κόσμο που έγινε ποτέ. Για τον Snowden:
https://www.avaaz.org/en/send_snowden_home_greek/?bDzHzfb&v=34402
Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένων πάνω απο 6 εκατομμύρια στη Βραζιλία - έχουμε παίξει ήδη σημαντικό ρόλο στην προστασία του internet από τους φιμωτικούς νόμους της κυβέρνησης. Τώρα μπορούμε να υποστηρίξουμε τον άνθρωπο που έχει θυσιάσει τα πάντα για να μας προστατεύσει από ένα μαζικό διεθνές σκάνδαλο κατασκοπείας.
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Joseph, Christoph, Michael, Sayeeda, Ricken και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Edward Snowden, ο πληροφοριοδότης ( NYTimes)
https://www.nytimes.com/2014/01/02/opinion/edward-snowden-whistle-blower.html
Η Βραζιλία καλείται να δώσει άσυλο στον Snowden (Express)
https://www.express.co.uk/news/world/435646/Brazil-urged-to-give-Snowden-asylum
Η Rousseff της Βραζιλίας ακυρώνει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ για λόγους κατασκοπείας (Reuters)
https://www.reuters.com/article/2013/09/17/us-usa-security-snowden-brazil-idUSBRE98G0VW20130917
Ο Edward Snowden και τα αρχεία της NSA - χρονικό (The Guardian)
https://www.theguardian.com/world/2013/jun/23/edward-snowden-nsa-files-timeline
Η Κατασκοπεία των ΗΠΑ παρακινεί πάνελ των Ηνωμένων Εθνών για την ανασκόπηση της παρακολούθησης (Bloomberg)
https://www.bloomberg.com/news/2013-11-26/u-s-spying-prompts-un-panel-to-review-surveillance.html
Η Βραζιλία επιβεβαιώνει δορυφορική συμφωνία μετά την κατακραυγή της αμερικανικής κατασκοπείας (The New Age)
https://thenewage.co.za/112997-1021-53-Brazil_confirms_satellite_deal_after_US_spying_outcry
Εννέα λόγοι που σας αφορά το πρόγραμμα παρακολούθησης PRISM της NSA (PC Authority)
https://www.pcauthority.com.au/Feature/346592,nine-reasons-you-should-care-about-nsa8217s-prism-surve...
*****English version*****

ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΙΜΕΙΛ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ
Ο Edward Snowden διακινδύνευσε τα πάντα για να ξεσκεπάσει τις εξωφρενικές και παράνομες παρακολουθήσεις των ΗΠΑ - και τώρα είναι αντιμέτωπος με την απομόνωση και την ισόβια κάθειρξη, εκτός αν η Βραζιλία του παρέχει άσυλο. Αυτή την εβδομάδα ας στείλουμε στην Πρόεδρο Dilma Rousseff τo μεγαλύτερο αίτημα ασύλου που έχει γίνει ποτέ από πολίτες, και ας κερδίσουμε μια μάχη για τη δημοκρατία παντού:
SIGN THE PETITION

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ...

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ??????????
ΕΜΕΙΣ ΟΙ 3 ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ?
ΕΜΕΙΣ ΟΙ 3 ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ?

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΟ EMAIL?
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ?????? ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ? ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ??
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ EMAIL??

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ..ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?