φοβήθητι τό μετά ἀγκίστρου δέλεαρ καί ἄκουσόν μου καί μακράν γενοῦ ἐξ αὐτῶν..

2022-07-01 11:29

 

Αυτούς που είναι άπειροι τους αποπνίγει η ησυχία, διότι, εφ΄ όσον δεν έχουν γευθή τον Θεόν, ξοδεύουν τον καιρό τους σε αιχμαλωσίες, σε κλοπές (από τον διάβολο), σε ακηδίες και ρεμβασμούς.

Όποιος επιθυμεί να παρουσιάζη καθαρό τον νου του ενώπιον του Θεού και συγχρόνως ταράζεται από διάφορες φροντίδες, ομοιάζει με εκείνον πού έχει σφικτά δεμένα τα πόδια του, και προσπαθεί να βαδίζη γοργά.

Κλίμαξ του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου / Περί ησυχίας - Περί διαφοράς και διακρίσεως ησυχιών

 

Μή ἐπιστραφήτω τινός τούτων τοῖς δῆθεν παρακλητικοῖς λόγοις καί μή καθίσῃ μετ᾿ αὐτῶν ἐν καθέδρᾳ, μηδέ ὁμιλείτω ὁμιλίας κακάς, δι᾿ ὧν ἡ ψυχή φαρμακεύεται καί ἀναγκάζεται τοῖς προτέροις ἐνδιατρίβειν πονηροῖς λογισμοῖς τε καί ἐνθυμήμασιν. Ἄνθρωπε, φοβήθητι τό μετά ἀγκίστρου δέλεαρ καί ἄκουσόν μου καί μακράν γενοῦ ἐξ αὐτῶν. Μή πάλιν καταγάγῃς σεαυτοῦ τήν ψυχήν ἐν τῷ ἅδῃ. Στῆσον τόν λογισμόν σου καί μή πλανᾶσθαι αὐτόν συγχωρῆς εἰς τό ἀκούειν τά μάταια.
 Λόγοι - Αγίου Συμεώνος του νέου Θεολόγου / 02. Λόγος β΄ Περί τοῦ φεύγειν τούς λοιμούς καί φθοροποιούς τῶν ἀνθρώπων καί τούς λόγους αὐτῶν ἀποπέμπεσθαι καί πρός τήν ἐργασίαν τῆς ἀρετῆς ἀναστῆναι.
 

Αδελφοί  μου,

 Ο διάβολος  χρησιμοποιεί  το "ΜΕΤΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ ΔΕΛΕΑΡ"  οπως μας λέει ο Αγιος  Συμεών  ο Νεος  Θεολόγος  με  διάφορα  δολώματα  που έχουν ως ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ  ΤΗΝ  ΑΓΑΠΗ!  Για να  δούμε  λοιπον  αναλυτικότερα  τα ειδη  των πνευματικων  αυτων  δολωμάτων..

α) ειναι το δόλωμα που  χρησιμοποιεί  την ΑΓΑΠΗ  ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

   εδω ο πονηρός  εχθρός  χρησιμοποιεί  την αγάπη του εαυτού μας και ουσιαστικά ειναι το κρυφό ΠΑΘΟΣ  ΤΗΣ  ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ για να μας  αγκιστρώνει και να ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ  ΤΟΝ ΘΕΟ  αλλα να έχουμε προσκόλληση στον εαυτό μας και να τον αγαπάμε ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΑ-ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΥΤΟΙ και αλλα πολλα!!  Για να  μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο αυτο το δόλωμα-παγιδα θα πρέπει να κανουμε  ΑΓΩΝΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ  ΤΗΣ ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ  αποκτώντας  αρχικά  την ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και στην συνέχεια σιγα σιγα και με ΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ να καταφέρουμε να  ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΑΘΟΣ και να το κατανικήσουμε!

 

β) ειναι το δόλωμα που  χρησιμοποιεί  την ΑΓΑΠΗ  μας προς ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ και ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ

εδω ο πονηρός  εχθρός  χρησιμοποιεί  την αγάπη μας προς τους οικείους και γνωστούς μας για να μας  αγκιστρώσει απο την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

   εδω ο πονηρός  εχθρός  χρησιμοποιεί  την αγάπη μας προς τους οικείους και γνωστούς μας για να μας  αγκιστρώσει απο την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!  "Στῆσον τόν λογισμόν σου καί μή πλανᾶσθαι αὐτόν συγχωρῆς εἰς τό ἀκούειν τά μάταια." αυτο θα πρέπει να  εφαρμόσουμε και εμείς ,με ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ - ΤΕΛΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ - ΥΠΟΜΟΝΗ  θα καταφέρουμε να έχουμε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ αλλα και να μας ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ πως και τι θα πρέπει να κάνουμε ωστε να ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ και ΑΣΚΗΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ!

 
 

γ) ειναι το δόλωμα που  χρησιμοποιεί  την ΑΓΑΠΗ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον ΧΡΙΣΤΟ.

   εδω ο πονηρός  εχθρός  χρησιμοποιεί  την αγάπη μας προς τον ΧΡΙΣΤΟ και την ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ για να μας  αγκιστρώσει απο την ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ!εξηγω...ακούγονται πολλα περί ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ και ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ απο τους Αιρετικους Οικουμενιστές απο τους Σχισματικούς Νεοημερολογήτες και παρατάξεις πατρίου ημερολογίου που μαζι με την ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ που έχουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ μας κανει να επαναπαυόμαστε  μετα την ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ μας και την ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ! ειναι ομως ετσι?? απαντηση...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ....αν επαναπαυθουμε  στην ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ μας και πουμε απο μεσα μας "εγω ειμαι εντάξει στα πνευματικά είμαι αποτειχισμένος,αγαπω τον Χριστο,εκανα οτι λέει η Εκκλησία ΕΧΩ ΣΩΘΕΙ" ενα είναι σίγουρο  οτι ο  πονηρός  θα μας ρίξει σε ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ αρχικά και στην συνέχεια σε ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ  αν  ξεκινήσουμε να μελετούμε-εμβαθύνουμε-διδάσκουμε ΠΕΡΙ ΑΙΡΕΣΕΩΝ-ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ  ΧΩΡΙΣ  ΝΑ  ΕΧΟΥΜΕ  ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ και  ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ! 
    Εμείς για να είμαστε  ΑΣΦΑΛΕΙΣ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ-ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ θα πρέπει να κανουμε  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΘΩΝ  ωστε να  ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ αλλα και  ΔΙΑΚΡΙΣΗ  για να μπορούμε να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ για τους τρόπους  ασκήσεως-αποτειχίσεως-ενεργειων  τους κτλ 
 
 
ΚΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΠΑΘΩΝ λοιπόν να έχουμε  αδελφοί μου  ωστε να ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ αρχικά  τις  ΠΑΓΙΔΕΣ-ΔΟΛΩΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ  αλλα και να  καταφέρουμε  να  ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΑΓΚΙΣΤΡΙ  ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΑΣ.
 
ΦΟΒΗΘΗΤΙ  ΤΟ ΜΕΤΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ ΔΕΛΕΑΡ  και  ΜΑΚΡΑΝ ΓΕΝΟΥ ΕΞ ΑΥΤΩΝ!!