περι αποτοξίνωσης...

2015-08-15 18:05

 

Αποτοξίνωση είναι το σύνολο των βιολογικών διεργασιών που καταλήγουν στην αποβολή από τον οργανισμό των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται από διάφορους μεταβολισμούς (ιατρική επεξήγηση).

Με πιο απλά λόγια και με βάση τη φιλοσοφία της Φυσικοπαθητικής Επιστήμης, αποτοξίνωση είναι η προσπάθεια που καταβάλλει, καθημερινά, το ανθρώπινο σώμα (από τη γέννηση έως το θάνατο), προκειμένου να εξουδετερώσει και, στη συνέχεια, να απαλλαγεί από όλες τις τοξίνες και τα δηλητήρια.

Τοξίνες, οι οποίες εισρέουν, καθημερινά, στο σώμα από τον αέρα που αναπνέουμε, από τα υγρά που πίνουμε, από την τροφή που τρώμε, από ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας (καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.) και από το τι σκεφτόμαστε (αρνητικές σκέψεις) και αισθανόμαστε (θλίψη, ζήλια, θυμό).

Η τοξίνωση είναι η βασική αιτία όλων των σύγχρονων ασθενειών του δυτικού πολιτισμού. Το ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται, καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να επαναφέρει την ομοιόσταση (ισορροπία), μέσω της αποτοξίνωσης. Γνωρίζει ακριβώς πώς να το πετύχει αυτό, χωρίς τη δική μας συμμετοχή. Τις περισσότερες φορές, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, που το σώμα αδυνατεί να τις αποβάλλει σύντομα.

Έτσι, αναπόφευκτα η συσσώρευση τοξινών οδηγεί σε κατάρρευση της υγείας, μέσω της εκδήλωσης πρώτα των «αθώων» συμπτωμάτων, τα οποία στην πορεία εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις.

Όταν το ανθρώπινο σώμα είναι τοξινωμένο, σημαίνει ότι βρίσκεται σε μια όξινη κατάσταση, γεγονός που έλκει παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτήρια. Σε μια όξινη κατάσταση, η παρουσία του οξυγόνου είναι ελλιπής, η κυτταρική θρέψη είναι ανεπαρκής και το «ποτάμι της ζωής», το αίμα, δηλαδή, γίνεται πηχτό και βρώμικο.

Συνέπεια όλων αυτών η ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

 

Αυτο  ισχύει  αγαπητοι  μου  για  την  ΥΛΗ  το  σώμα  μας  δηλαδή  απο  όπου  και  καταλαβαίνουμε  την  ΜΕΓΙΣΤΗ  ΣΗΜΑΣΙΑ  της  αποτοξίνωσης  ως  προς  την  ΥΓΕΙΑ  του  σώματος  μας.

Φυσικά  δεν θα  μπορούσε να μην ισχύει  κατι  παρόμοιο  και με  τα  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ζητήματα  και  την  ψυχή μας.Και  εδω  υπάρχει  η ΤΟΞΙΝΩΣΗ  της  ψυχης  μας  που δεν  είναι  τίποτε  άλλο  απο τα  ΠΑΘΗ  αλλα  επηρρεάζονται  και  οι σκέψεις  μας ,οπως  ακριβως  το αίμα  τοξινώνεται-βρωμίζει δηλαδή-, που είναι  "τοξικές"  δηλαδή  μη φυσιολογικές  με  λίγα  λόγια  τότε  χάνουμε  την  ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ  ΥΓΕΙΑ..

Αυτο  που πρέπει να  κάνει  ο κάθε  ανθρωπος  είναι  να  ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙ  τοσο  σωματικά  αλλα  κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ...Οπως  με  την  ΝΗΣΤΕΙΑ  και  την  φυσική-υγιεινή  διατροφή  μπορούμε  να  αποκτήσουμε  την  ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  μας  ετσι  ακριβως  και  με  τις  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΕΣ  και  τις  αποκτούμενες  αρετές  οπως  είναι  η  ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΗΡΕΜΙΑ - ΝΗΣΤΕΙΑ - ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ  καταφέρνουμε  να  αποτοξινωθούμε  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  να  καθαρίσουμε  την  ψυχή μας  απο τους  ρύπους-πάθη  και  να  ζούμε  εν  Χριστώ  στην  ΑΓΙΑ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ  Του..